máj. 19, 2019

A budapesti ATP teniszversenyre kilátogatók a SOTE II-es számú gyermekklinikát is támogatták a belépőjegy megvásárlásával


Dr. Szűcs Lajos, az MTSz elnöke és Richter Attila főtitkár május 17-én átadta a SOTE II-es számú gyermekklinikája képviselőjének, Dr. Garami Miklós osztályvezetőnek a 720.000 Ft-os támogatást, mely a budapesti ATP torna jegybevételéből származik, a felújítás alatt álló épület játszóház részlegére, programokra és eszközökre.

 

 

"Ma Magyarországon minden második daganatos gyermeket ezen a klinikán kezelünk. Leggyakrabban agydaganatos és leukémiás gyerekekkel foglalkozunk a klinikán, mely az országos gyermekonkológiai hálózat központja. Talán kevesen tudják, hogy az aktív kezelés másfél-két évig tart a klinikán, de ezzel párhuzamosan elindul a gyerekek testi, lelki és szellemi rehabilitációja is, a Magyar Tenisz Szövetség támogatását pedig erre a rehabilitációra szánjuk, nyári táborokat szervezünk belőle illetve olyan eszközöket vásárolunk meg belőle, melyekkel a betegség kezelése alatt is tudjuk fejleszteni a gyerekek különböző készségeit."- nyilatkozta Garami Miklós.

"Nagyon örülök annak, hogy ilyen jó helyre került az ATP versenyre kilátogatók által összegyűjtött összeg, ezúton is köszönjük mindenkinek, aki a verseny kilenc napja alatt kilátogatott a tornára. A klinika munkatársai nagyon fontos munkát végeznek, mi pedig nagyon örülünk, hogy hozzátehetünk egy keveset ahhoz, hogy a gyerekek hétköznapjai boldogabbá váljanak."- mondta Szűcs Lajos.

webdesign: qualitypress l powered by: CMS Made Simple