okt. 28, 2018

Díjazták a Mellrák Elleni Küzdelem három Hétköznapi Hősét


Három hölgy, aki önzetlen, áldozatos tevékenységével vesz részt a mellrák elleni küzdelemben

Három csodálatos hölgy, három történet, három küldetés és rengeteg erő, elkötelezettség és jócselekedet, ez jellemzi a Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hősei pályázatának nyerteseit, amelyet idén első alkalommal hirdetett meg az AVON és a Marie Claire Magazin. A pályázat célja, hogy felhívja a mellrákban érintett nők figyelmét arra, hogy nincsenek egyedül a bajban, és vannak olyan köztünk élő, mindennapi jótevők, akik elkötelezetten azért dolgoznak, hogy támogatást nyújtsanak a betegség elleni harcban.
Közel 60, értékes jelölés érkezett be a Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hősei pályázatára, melyre olyan jótevőket lehetett nevezni, akik önzetlen cselekedeteikkel támogatják és segítik a mellrákban szenvedő nők életét.
Az AVON és a Marie Claire Magazin által közösen meghirdetett kezdeményezésre a jelöléseket egy öt főből álló szakmai zsűri bírálta el, és választotta ki azt a három nyertest, akik fejenként 1 millió forintos támogatásban részesültek tevékenységük segítése érdekében.
Most pedig nézzük, hogy kik lettek A Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hősei:
Balassa Gabriella, aki miután megküzdött a mellrákkal, önkéntes munkájában elhivatottan azért dolgozik, hogy minél több emberhez eljuttassa a prevenció fontosságának üzenetét, támogatja és segíti a betegséggel küzdőket. A betegséggel való saját tapasztalatait az „Élni és nem félni” blogon osztja meg, illetve a frissen emlőrákkal diagnosztizált nők számára önkéntes társaival együtt írta meg a „Nem vagy egyedül” ingyenesen elérhető kiadványt, azzal a céllal, hogy a legnehezebb helyzetben segítsen, amikor el kell mondani a gyerekeknek, anya min fog keresztülmenni, hogyan fog gyógyulni.
„Nagyon sokan dolgozunk önkéntesként és nagyon ritkán ismerik el a munkánkat, -természetesen nem is ezért dolgozunk, de pont ezért hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy ilyen sokan jelöltek és a zsűri engem választott az egyik nyertesnek. A támogatást arra használom fel, hogy még több emlőrákban érintett nőnek tudjak segítséget és támaszt nyújtani” – mondta el Balassa Gabriella a díjátadó ünnepségen.
Dr. Csabai Márta a Szegedi Tudományegyetem tanára, mentor, és gyakorló pszichológus. Fáradhatatlanul és önzetlenül küzd a mellrákkal diagnosztizált nők és más súlyos betegek pszichológiai támogatásáért. Az SZTE ÁOK Sebészeti Klinikáján Csabai Márta szakmai vezetésével több éve zajlik az a program, amelynek célja, hogy pszichésen is segítsen feldolgozni a sebészeti beavatkozás okozta lelki sérüléseket, terheket. Ezen felül civil kezdeményezésként hozta létre A Gyógyító Nőkért Alapítványt, amely számos támogató programot szervez a daganatos és más betegeket ellátó szakembereknek. Szintén önkéntes munkája során alapította meg a Szegedi Egészségpszichológiai Műhelyt, a klinikákon súlyos fekvőbetegekkel – köztük emlődaganatos betegekkel – dolgozó fiatal pszichológusok szakmai támogató közösségét, amely egyedülálló az országban.
„Megtisztelve érzem magam, hogy egyike lehetek azoknak, akik átvehetik ezt a különleges díjat, amelyet nem egyedül, hanem a csapatommal közösen érdemeltünk ki, hiszen velük folyamatosan azon dolgozunk, hogy fejlesszük az emlődaganatban érintett nők kezelését, valamint tovább képezzük az őket kezelő szakembereket. A támogatás összegének egy részéből az általunk kifejlesztett programot szeretnénk minél szélesebb körben népszerűsíteni és támogatói pszichológiai csoportokat indítani, továbbá ebben a témában készítünk egy ingyenes, online felületeken elérhető ismeretterjesztő kisfilmet. Végül, de nem utolsó sorban a melldaganatban érintett betegeket kezelő szakemberek számára szeretnénk rendezni egy egészségnapot, hiszen az ő lelki és fizikai jóllétük is alapfeltétele a hatékony gyógyításnak” – tette hozzá Dr. Csabai Márta, a Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hősei díj átvételekor.
Karsza Péterné Szalánczi Beáta, az emlőrák leküzdését követően nagyon rövid idő elteltével már két szervezetnél is elkezdett dolgozni önkéntesként. Az egyik a REGEA Alapítvány, ami többek közt mellrákkal küzdő és mellrákból gyógyult nőknek, valamint más daganatos betegségben érintetteknek szervez találkozókat, csoportokat. A másik szervezet pedig a Mellrákinfó Egyesület borsodi csoportja, amelynek keretében fáradhatatlanul szervezi a találkozókat, beszélgetéseket, élményprogramokat, fórumokat. Emellett nevéhez fűződik egy figyelemfelhívó fotókiállítás létrehívása is, ahol a képeken mellrákban érintett hölgyek szerepelnek az MVLC vízilabda klub játékosaival.
„Igazán megtisztelő számomra, hogy én is díjazott lettem. A támogatást annak a két szervezetnek adom, ahol önkéntesként dolgozom. Fontosnak tartom, hogy a mellrákban érintett nők minél előbb értesüljenek az őket segítő szervezetekről, mert együtt könnyebben szembe tudunk nézni a mellrákkal és le tudjuk győzni a betegséget” – mondta Karsza Péterné Szalánczi Beáta a díjátadón.

Forrás: Well PR Ügynökség 

webdesign: qualitypress l powered by: CMS Made Simple