okt. 13, 2018

Október végéig lehet pályázni a Nekem Szól! Egészségértés díjra


Meghosszabbított határidőig, október 29-ig lehet pályázni a Nekem Szól! Egészségértés Díjra.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete 400 ezer forint fődíjazású pályázatának célja, hogy a lakosság jobban megismerje a legjobb egészségértést fejlesztő programokat.
Október 29-ig meghosszabbította az idén harmadik alkalommal meghirdetett Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat leadási határidejét az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM). Az egészségértés ügyének felkarolásával az AIPM célja, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet: fontos, hogy jól értsük és használjuk az egészségünkkel kapcsolatos információkat. A jobb egészségértésűek pontosabban követik a kezelési előírásokat, gyakrabban vesznek részt szűrővizsgálatokon, kevesebb krónikus betegségben szenvednek, ezáltal jobb általános egészségügyi állapotban és tovább élnek.
„Az egészségértés azt jelenti, hogy az egészségünkkel kapcsolatos információkhoz miként jutunk hozzá és dolgozzuk fel ezeket. Ez azért is kifejezetten fontos, mert amennyiben ezeket az információkat megfelelően értékelve tudjuk élni az életünket, az nem csak az egyénnek, hanem a társadalomnak és a gazdaságnak is előnyös” – mondta el a pályázat kapcsán Dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója.
Az egészségértés szerepéről ebből a videóból még többet megtudhat: Mit jelent az egészségértés?
Az idén harmadik alkalommal meghirdetett Nekem Szól! Egészségértés Díjra magánszemélyek és szervezetek (jogi személyiségtől függetlenül állami intézmények, gazdálkodó szervezetek, egyéb társadalmi szervezetek) pályázhatnak olyan programokkal, amelyek támogatják az alaposabb egészségügyi tájékozottságot. A pályázatra kommunikációs és oktatási programokkal, informatív betegtájékoztató kiadványokkal, mobil applikációval vagy egyéb, az egészségértést fejlesztő programokkal lehet nevezni.
A kategóriák győztesei bruttó 200.000 forintos, míg a második helyezettek egyenként 100.000 forintos, a harmadik helyezettek pedig egyenként 50.000 forintos pénzdíjban részesülnek. A fődíj a kategóriagyőztest megillető 200.000 forinton felül további 200.000 forint, azaz összesen 400.000 forint, továbbá idén külön elismerésben részesül a legjobb népegészségügyi fókuszú pályázat is.
A pályázatra 2018. január 1. és 2018. október 14. között Magyarországon futó egészségértést támogató projektekkel lehet nevezni. A részletes pályázati kiírás és a további feltételek a www.aipm.hu/nekemszol oldalon érhetőek el.

webdesign: qualitypress l powered by: CMS Made Simple