ápr. 27, 2019

Világszínvonalú 3T MR berendezés az Integrity Magánklinikán Zalaegerszegen


Világszínvonalú MR-berendezést adtak át 2019. április 26-án a zalaegerszegi Integrity Magánklinikán. A Siemens MAGNETOM Skyra 3T MR az iparágban elérhető legmodernebb technológián alapul.

„Mint mindenben, az MR-diagnosztikában sincs megállás, és mindig van jobb. Kíváncsiak voltunk, hogy ha a kisebb térerejű MR-berendezésből a szakma és a betegek által visszaigazoltan ki tudjuk hozni a legjobb teljesítményt, mire megyünk a világ egyik legjobb 3 teslás MR platformjával, a Siemens MAGNETOM Skyra rendszerrel. Nem kötöttünk egyetlen szakmai kompromisszumot sem, a teljes felszereltséget még tovább bővítettük speciális csukló és boka tekercsekkel. Az első hetek tapasztalatai alapján kijelenthetjük: elértük az MR-technika határát, amilyen klinikai kérdésre MR-diagnosztikával válaszolni lehet, arra mi képesek vagyunk választ adni” – nyilatkozta Pigler István, az Integrity Magánklinika tulajdonos-ügyvezetője.

„A beruházást több éves előkészítés előzte meg. Mindegyik nagy szállítóval tárgyaltunk, működés közben is megtekintettük kiválóbbnál kiválóbb nagy térerejű MR-berendezéseiket. Technikai szempontból a Siemens volt a legmeggyőzőbb, bár a másik két szállító is kiváló gépeket gyárt ebben a szegmensben. A kérdést leginkább az jelentette, hogy a prémium berendezés prémium árazása kitermelhető-e magán egészségügyi környezetben. Aztán fokozatosan közeledtek egymáshoz gazdasági lehetőségeink és a Siemens szándéka, míg nem sikerült egy olyan konstrukcióban megállapodnunk, ami gazdaságilag is fenntarható” – mesélte az ügyvezető.

Az orvosi képalkotási technológia folyamatos fejlesztésével nemcsak a betegségek mielőbbi és pontosabb kimutatása lehetséges, de a kezelési eredmények szorosabb utánkövetése is, mely szintén elengedhetetlen a páciensek hatékony gyógyításában. A technológiai tökéletesség az egyik legfontosabb érték a Siemens Healthineers számára, mely a nemzetközi Siemens különálló egészségügyi leányvállalataként működik. Ez jellemzi a vállalat által előállított MAGNETOM Skyra 3T készüléket is, amely a ma az iparágban elérhető legmodernebb technológiákon alapul. A cég újonnan kifejlesztett E11 szoftverével párosulva a jelenleg elérhető diagnosztikai alkalmazásokhoz teljeskörű hozzáférést biztosít - ahogy hallottuk már orvosigazgató úr által elmondottakban is.

„Az Integrity Magánklinika megalapozott egyben mintaszerű beruházást hajtott végre, olyan berendezést vásároltak, amely tudásban kiemelkedő és maximálisan illeszkedik a napi klinikai munkához, egyben jelenleg kategóriájának a legkorszerűbb magyarországi tagja.” – nyilatkozta Vincze Rita, a Siemens Healthcare Kft. ügyvezető igazgatója.

Forrás: Siemens Healthineers

webdesign: qualitypress l powered by: CMS Made Simple