jan. 8, 2019

"Nobel-díjas" a empagliflozin hatóanyagú gyógyszer


Az empagliflozin az első olyan orális antidiabetikum, mely a vércukorszintre, testsúlyra és vérnyomásra tett pozitív hatásán túl csökkenti a kardiovaszkuláris halálozást a 2-es típusú cukorbetegek körében

2018. november 28-án a Boehringer Ingelheim empagliflozin nevű készítmény nyerte el a „Legjobb Gyógyszeripari Termék”-nek járó Prix Galien nemzetközi díjat- ez az elismerés gyógyszeripari viszonylatban világszerte a Nobel Díj megfelelője. A gyógyszeripari kutatás-fejlesztés területén ez az elérhető legnagyobb kitüntetés, mely a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó gyógyszergyárnak jár.
2018-ban először - az afrikai egészségügyi innováció és vezetés terén elért haladást elismerendő – a Prix Galien nemzetközi díjátadója Afrikában került megrendezésre. Az átadók között voltak a szenegáli kormány képviselői, a 2008-as Nobel Díj nyertes Dr. Francoise Barre Sinoussi és a Galien Alapítvány többi tagja. A Szenegáli Köztársaság elnöke, Macky Sall fogadta az érdemérmet átvevő, Boehringer Ingelheim empagliflozin csapatának képviseletében eljáró Dr. Michael Markot (a kardiometabolikus betegségek globális kutatási vezetőjét), aki beszédében elmondta: “Hihetetlen megtiszteltetés, hogy a nyertesek közé tartozunk. Ez a nagyszerű eredmény megbecsülése azon fáradhatatlan erőfeszítéseinknek, melyek során innovatív megoldásainkkal folyamatosan arra törekszünk, hogy a betegek életét jobbá tegyük.”

Forrás:Action Heller Consulting

webdesign: qualitypress l powered by: CMS Made Simple