jún. 5, 2018

Újszerű tumorellenes immunterápia


A Boehringer Ingelheim és az OSE Immunotherapeutics bejelentették, hogy globális immunonkológiai együttműködést hoznak létre egy, az előrehaladott szolid tumorok kezelésére használható, úttörő jelentőségű immunellenőrző pont gátló készítmény kifejlesztése érdekében.

- A Boehringer Ingelheim és az OSE Immunotherapeutics immunonkológiai vonatkozású globális licensz és együttműködési megállapodást kötöttek az OSE-172, immunellenőrző pont gátló antitest kifejlesztésére, amelynek célpontjában a mieloid sejtvonalba tartozó sejtek állnak.
- Ha a kitűzött célokat sikerül megvalósítani, ez esetben az OSE több, mint 1,1 milliárd euróhoz jut
- Az OSE-172 elnevezésű, anti-SIRP-alfa monoklonális antitesttel jelenleg a preklinikai fejlesztés utolsó fázisa zajlik, és több különböző rákos megbetegedésben jelenthet segítséget
- Ennek az együttműködésnek a keretében a Boehringer Ingelheim tovább erősíti tumorellenes immunológiai és immunmodulációs stratégiájájának egyik alappillérét azáltal, hogy a daganatkezelés újszerű megközelítéseit helyezi a középpontba.

A Boehringer Ingelheim és az innovatív immunterápiák kifejlesztésére szakosodott biotechnológiai vállalat, az OSE Immunotherapeutics bejelentette a két cég együttműködését, valamint hogy egy exkluzív globális együttműködési és licensz megállapodás keretében együtt fogják kifejleszteni az OSE-172-t, a mieloid sejtvonalba tartozó sejteket támadó SIRP-alfa antagonistát.

A SIRP-alfa a mieloid sejtvonalba tartozó sejtek, például dendritikus sejtek (DC), tumor-asszociált makrofágok (TAM) és mieloid eredetű szupresszor sejtek (MDSC) felszínén található receptor. A SIRP-alfa célba vétele révén az OSE-172 meggátolja a CD47 ligandum SIRP-alfához való kötődését, illetve megakadályozza a SIRP-alfa sejtszintű gátló hatásának kiváltását. Az OSE-172 azáltal képes növelni a tumorellenes immunitást, hogy a dendritikus sejtek (DC) antigénprezentációs képességének növelése révén javítja a a T-sejt aktivitást, felerősíti a tumor mikrokörnyezetében található makrofágok fagocitotikus és gyulladáskeltő tulajdonságait, illetve lehetővé teszi az MDSC sejtek effektor állapotba történő differenciálódását.

„A Boehringer Ingelheim-mel kötött partnerségi megállapodás igazi elismerése annak, hogy mennyire értékes a rák kezelése terén mutatott innovatív megközelítésünk, és egy izgalmas új szövetség keretei között lesz hajtóereje az OSE-172 1. fázisú kifejlesztésének.” - nyilatkozta Dr. Dominique Costantini, az OSE Immunotherapeutics vezérigazgatója. - „A Boehringer Ingelheim szakértelme és hozzáértése felbecsülhetetlen értékű lesz a klinikai fejlesztésekhez történő előrelépés idején, akárcsak ezen új kezelési paradigma kereskedelmi célú forgalmazásának kidolgozásakor”.

„Nagyon örülünk az OSE Immunotherapeutics-szal kötött partnerségnek, melyre ezen ígéretesnek tűnő, újszerű tumorellenes immunterápia kifejlesztése céljából került sor.” - mondta Jonathon Sedgwick Ph.D., a Boehringer Ingelheim Tumorellenes Immunológiai és Immunmodulációs Globális Kutatási Részlegének vezetője. - „Az egyik legfontosabb terület, amire koncentrálunk, olyan gyógyszerek kifejlesztése, amelyek a mieloid sejtek immunregulációs receptorait célozzák meg, közülük a SIRP-alfa az egyik legjobb példa. Elkötelezetten dolgozunk azért, hogy olyan áttörést jelentő, forradalmian új terápiákat fejlesszünk ki, amelyek teljesen át tudják alakítani a betegek életét, és segítenek nekik megnyerni a rák elleni harcot”.

webdesign: qualitypress