febr. 23, 2018

Egy bank, amely a magyar egészségügyért is tesz


25 gyermekgyógyító intézmény kezdi az évet a K&H támogatásával

Modern műszerekkel és szebb környezettel gazdagodik az ország 23 gyermekegészségügyi intézménye a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően. Az összesen több mint 8 millió forint sorsáról a helyi közösségek döntöttek, akik több mint 220 ezer szavazatot adtak le online és a K&H bankfiókokban. Így kaphat új szemészeti eszközöket a Szent Rókus Kórház Gyermekszemészeti Szakrendelése, amikkel könnyedén kiszűrhetők a kizárólag gyermekkorban korrigálható szemészeti elváltozások is. A területi pályázat nyertesei mellett a K&H munkatársainak felajánlásából további két fővárosi intézmény is a mindennapi ellátáshoz szükséges eszközökkel gazdagodott.

Országszerte 23 gyermekegészségügyi intézmény – 14 kórházi osztály, 6 mentőállomás, 1 háziorvosi rendelő és 2 védőnői szolgálat - kap a gyermekek vizsgálatát és gyógyulását segítő műszereket vagy kellemesebb működési környezetet a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően. Az összesen több mint 8 millió forint támogatás sorsáról a helyi közösségek dönthettek: az intézményekre két hónapon keresztül lehetett leadni a voksokat a K&H bankfiókjaiban és a khgyogyvarazs.hu oldalon keresztül.

„A 15 éve működő K&H gyógyvarázs programunk a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi jelenlétünket és hosszú távú elkötelezettségünket. A K&H gyógyvarázs területi pályázattal célunk, hogy az ország teljes területén olyan gyermekegészségügyi intézmények kaphassanak támogatást, amelyek a helyi közösségek szívéhez a legközelebb állnak. A végső nyertesek kiválasztását ezért rájuk bíztuk, hiszen ők ismerik leginkább ezeket az intézményeket, hozzájuk fordulnak, ha gyermekük megbetegszik. A szavazás ismét bebizonyította, hogy a gyermek gyógyulása sokaknak szívügye, hiszen összesen 220 ezer voks érkezett. Az összefogásnak és a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően most egyszerre 23 intézmény fejlesztésével indíthatjuk az évet. A pályázóknak egy támogatási év során több esélyük is van a megjelölt eszközök elnyerésére, így a pályázatok kidolgozottsága alapján munkatársaink felajánlásának köszönhetően további két intézményt is köszönthettünk a területi pályázat nyertesei mellett” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A nyertes intézmények között van a Szent Rókus Kórház és Intézményei Gyermekszemészeti Szakrendelése is, így az intézmény a szemészeti szűrésekhez elengedhetetlen eszközökkel gazdagodik. Az elnyert műszerekkel a szem azon elváltozásai is időben felismerhetők, amelyek kizárólag gyermekkorban gyógyíthatók.
„Kevesen tudják, hogy a látásfejlődésben a gyermekkor a leginkább meghatározó, ezért már csecsemőkortól ajánlottak a rendszeres, teljes körű szemészeti vizsgálatok. Ma már számos gyermekkori szembetegség korrigálható, ha időben megkezdjük a kezelést, sajnos azonban gyakran tapasztaljuk, hogy a felnőttkori gyengén látás valójában a gyermekkorban fel nem fedezett, és így időben nem kezelt tompán látás következménye. De ilyen a gyermekek 23 százalékát érintő térlátás hiánya is, ami 98 százalékos aránnyal kezelhető lenne gyermekkorban” – emelte ki dr. Szalai Ildikó, a Szent Rókus Kórház és Intézményei Gyermekszemészeti Szakrendelésének vezetője.

Az összesen több mint 8 millió forint értékű támogatás a K&H ügyfeleinek és partnereinek is köszönhető. Ez a jelentős összeg ugyanis a Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után a pénzintézet bevételeiből elkülönített 1 forintokból, valamint a partnerek karácsonyi ajándékozásra szánt összegéből gyűlt össze.

A K&H gyógyvarázs területi pályázat nyertesei a következők:

Kecskemét Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály
Baja Bajai Szent Rókus Kórház, Csecsemő- és Gyermekosztály
Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Gyermek Rehabilitációs Osztály
Veszprém Csolnoky Ferenc Kórház, Gyermekgyógyászati Centrum, Gyermek Diabetológiai Szakrendelés
Sopron DORLE GYÓGYKUCKÓ Egészségügyi Szolgáltató BT.
Balassagyarmat Dr. Kennessey Albert Kórház-Rendelőintézet, Gyermekosztály
Székesfehérvár Fejér Megyei Szent György Oktatókórház, Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály
Berettyóújfalu Gróf Tisza István Kórház, Gyermekosztály
Gyöngyös Gyöngyös Mentőállomás
Gyula Gyula Mentőállomás
Szolnok Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, Csecsemő- és Gyermekosztály
Nagykanizsa Kanizsai Dorottya Kórház, Csecsemő- és Gyermekosztály
Lengyeltóti Lengyeltóti Mentőállomás
Makó Makó Mentőállomás
Budapest Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, Gyermek Idegsebészeti Osztály
Pilisvörösvár Pilisvörösvár Mentőállomás
Komárom Selye János Kórház, Gyermeknőgyógyászati Szakrendelés
Mátészalka Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Gyermekellátás
Budapest Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, Szülészeti és Nőgyógyászati profil Újszülött Részleg
Budapest Szent Rókus kórház. és Rendelőintézet, Gyermekszemészeti szakrendelés
Szentlőrinc Szentlőrinc Mentőállomás
Szilsárkány Szilsárkány Község Védőnői Szolgálata
Budapest XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálata

Ezeken az eszközökön kívül a mindennapi ellátáshoz szükséges eszközökkel gazdagodott a Józsefváros Mentőállomás és a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálata is. A támogatás a K&H 600 munkatársának köszönhető, akik a karácsonyi dolgozói vásárukon befolyt összeget, összesen több mint 700 ezer forintot ajánlottak fel a gyermekegészségügy megsegítésére. Így a Józsefváros Mentőállomás modern betegőrző monitorral, a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat új digitális csecsemő mérlegekkel végezheti a legkisebbek ellátását.

webdesign: qualitypress