nov. 27, 2017

Bayer Partner Nap


Korszakalkotó lépések az egészségügyben és a mezőgazdaságban

A Bayer Partner fontos témaköre a gyógyszerkutatás volt. A Bayer az elmúlt 5 évben 52 lezárult klinikai kutatás során több mint 3 ezer betegnek tette elérhetővé a legmodernebb kezeléseket.
Napjainkban egyre nagyobb kihívást jelent az egészségügynek a növekvő és elöregedő népesség problémaköre, valamint egyre jelentősebb trend a gyógyszeres öndiagnosztika és önkezelés. A Bayer Partner Napon az előadók az intimhigiéniával kapcsolatban mutatták be egyrészt a beteg, másrészt az orvos nézőpontját az öndiagnosztika és önkezelés jelene és jövője összefüggésében. A Bayer bemutatta továbbá ezen téren kifejlesztett hiánypótló termékeit. A jövőben egyre több öndiagnosztikai és önkezelésre alkalmas eszköz áll majd a betegek rendelkezésére, chatrobotokkal lehet beszélni az egészségi problémákról, és valószínűleg a személyes orvos-beteg találkozók nagy részét a jövőben felváltja az online videó konzultáció.

Miként lássuk el élelemmel 2050-re a világ rohamosan növekvő népességét, amikor a mostani 7 milliárd helyett már közel 10 milliárdan élünk majd a Földön? A Bayer ennek megoldását a fenntartható és digitalizált mezőgazdaságban látja – hangzott el a Bayer Partner Napon a Groupama Arénában. A Bayer Partner Nap másik kiemelt témaköre a gyógyszerkutatás volt. A Bayer hazai leányvállalata az elmúlt 5 évben 52 klinikai vizsgálatot fejezett be. A vizsgálatok során több mint 3000 beteg jutott új, innovatív terápiához.
Ez volt az első alkalom, hogy a Bayer Magyarországon egy rendezvényen mutatta be Crop Science, Consumer Health, Pharmaceuticals, Radiology és Animal Health részlegét.

A Föld népessége ma meghaladja a 7 milliárdot, és az ENSZ előrejelzése szerint 2050-re már közel 10 milliárdan élünk bolygónkon, és a növekvő kereslet miatt rövid időn belül 70 százalékkal több élelmiszert kell termelni a világon. Ezzel párhuzamosan Európában jelenleg évente 100 ezer hektárral csökken a megművelhető földterület nagysága, amely Tolna megye megművelhető szántóföldjének felét teszi ki.
Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Bayer a fenntartható és digitalizált mezőgazdaságban látja a megoldást erre a kihívásra. Mindezt úgy teszi, hogy közben támogatja a környezetvédelmi irányelveket. – A digitális gazdálkodás a kis-, és nagygazdálkodók egyedi igényeire szabva optimalizálja az input anyagok felhasználást, ezzel javítva a terméshozamot, a minőséget és a hatékonyságot. Ezzel a mezőgazdaság egy jövedelmezőbb üzletággá válik majd – tette hozzá Tora Péter, a Bayer Crop Science üzletágának vezetője.
A Bayer már elkészítette web-alapú Zoner nevű programját, amely alkalmas egy adott földterület termőképességének teljes körű elemzéséhez. Kapcsolatban van a műholdakkal, és valós idejű felvételek alapján képes az úgynevezett biomassza térképek készítésére. Ezen program segítségével valósulhat meg a biomassza alapú differenciált növényvédelmi kijuttatás, amivel – több kísérlet szerint - ugyanolyan termésátlag mellett kevesebb mennyiségű növényvédő szert szükséges használni a hagyományos kijuttatáshoz képest. A Bayer további termeléstámogató alkalmazásokon is dolgozik: egy okostelefonra telepített program segítségével lehetővé válik majd a gyomfelismerés, a rovar megfigyelés, a növénybetegség felismerés, a tápanyag -, és termésbecslés is.

A partnernapon Kárpát Krisztina bejelentette, hogy a Bayer elindítja új társadalmi felelősségvállalás programját Bayer Vizeinkért Program néven. Az ENSZ jelenlegi adatai szerint 2050-re az emberiség 40 százaléka vízhiánnyal küzd majd: a Bayer új programjával ezt a számot szeretné csökkenteni.

webdesign: qualitypress