okt. 31, 2017

A Richter, a nőgyógyászat területén, új nemzetközi piacokon


A Richter bejelenti kisebbségi részesedés vásárlását a Prima-Temp vállalatban, valamint egy ehhez kapcsolódó licenc megállapodást

Budapest, Magyarország – Boulder, Colorado, USA – 2017. október 31. – A Richter Gedeon Nyrt. (továbbiakban: “Richter”) a mai napon bejelentette, hogy kizárólagos licenc- és értékesítési szerződést kötött a Prima-Temp Inc.-nel (továbbiakban „Prima-Temp”) egy, az Egyesült Államokban, Coloradóban bejegyzett vállalattal. Ennek értelmében a Richter az USA és Kanada kivételével a világ valamennyi piacára vonatkozó kizárólagos értékesítési jogot szerez a PriyaRing innovatív orvostechnikai eszközre, amely egy olyan belső szenzort tartalmazó hüvelygyűrű, ami peteérést megelőző legkisebb hőmérsékletváltozást is érzékeli.
A fenti megállapodást kiegészíti egy tulajdonszerzési szerződés is, melynek következtében a Richter 5MUS$ ellenében a Prima-Temp-ben kisebbségi részesedéshez jut.
A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor a Richter mérföldkő kifizetést teljesít. Emellett, a termék bevezetését követően, a Prima-Temp további, forgalomhoz kötött mérföldkő kifizetésekre és royalty bevételekre is jogosulttá válik.
“Nagyon örülünk, hogy a nőgyógyászati területen a világ egyik vezető gyártója a partnerünk lett,” – mondta Dr. Lauren Costantini, a Prima-Temp vezérigazgatója. “A Richter elkötelezett, hogy kiaknázza a nőgyógyászati értékesítési hálózatában rejlő lehetőségeket, és az általunk fejlesztett innovatív technológia bevezetésével olyan új területre is belépjen, mint a digitális egészségügyi tér. Ez az ígéretes stratégiai lépés ugyanakkor lehetővé teszi számunkra is, hogy eljutassuk a Priya eszközt, első innovatív termékünket, minél több olyan hölgynek, akiknek erre szükségük van.”
„Ez a megállapodás tovább erősíti a Richter női fertilitás területén betöltött szerepét, mivel a PriyaRing, egy olyan XXI. századi technológiát képviselő hőmérő eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a nők kontrollt gyakoroljanak fogamzóképességük felett. Nagy érdeklődéssel tekintek a Prima-Temp-el való együttműködés elé és bízom benne, hogy további, innovatív termékek kerülnek majd ki a nőgyógyászati termékek piacára” – nyilatkozta Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója.

A PriyaRing egy, a peteérést előre jelző hüvelygyűrű. A gyűrű hat percenként méri a női test belső hőmérsékletét és az adatot rádióhullámos kapcsolaton keresztül, két óránként továbbítja egy okos eszközre. Innen az adat egy felhőalapú applikációba töltődik, ahol tárolódik és egy a Prima-Temp által fejlesztett algoritmus alapján elemzésre kerül. A gyűrű a hőmérsékletmérő szenzor mellett nem tartalmaz hatóanyagot. Az eszköz érzékeli az ovuláció előtt bekövetkező kismértékű hőmérsékletváltozást, és üzenetet küld az okos eszközre. Mindez lehetővé teszi az egyszerű kezelhetőséget, a folyamatos adatfeldolgozást és elősegíti a fogamzás bekövetkeztét.

webdesign: qualitypress