szept. 17, 2017

Médiapályázat a Limfóma Világnapra


A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztálya 700.000 forint összdíjazású médiapályázatot hirdetett a rosszindulatú nyirokrendszeri megbetegedésekkel, a limfómákkal kapcsolatosan.

A limfóma-médiapályázat célja az volt, hogy olyan anyagok jelenjenek meg a hazai médiumokban, melyek felhívják a társadalom figyelmét a rosszindulatú vérképző- és nyirokrendszeri megbetegedésekre, ezekről hiteles tájékoztatást nyújtsanak, mutassák be a korszerű kezelési lehetőségeket és a hazai betegek hozzáférési esélyeit a terápiákhoz. Fontos volt, hogy helyezzék fókuszba a természettudományos gondolkodást és erősítsék a bizonyítékokon alapuló orvoslás iránti bizalmat, továbbá mutassák be az érintett területen működő betegszervezeteket, segítő csoportokat, bátorítást nyújtva a betegeknek a sikeres megküzdési stratégiák megosztásával.

A kiírók nagy örömére a pályázatra 25 anyag érkezett: 3 db video, 4 db audio, 13 db írott online, 5 db írott online/print.

A zsűri az első díjat és az ezzel járó 300 000 Ft nyereményt a „Gyógyult utakon” című film készítőinek, Schéda Szilvia szerkesztő-rendezőnek, Zsiday Ádám operatőrnek és Hódi Dániel vágónak ítélte.
A második helyezést és az ezzel járó 200 000 Ft nyereményt Ganzler Orsolya kapta, akinek „A diagnózis: nyirokrák” című cikke a Szeretlekmagyarország.hu oldalon jelent meg.

A harmadik helyezést és a 100 000 Ft-os díjat a Webbeteg.hu weboldal kapta „A limfóma terápia nem csak testi mellékhatásokat okoz, a lélekre is rányomja bélyegét” című cikkért, melynek szerzői Dr. Ujj Zsófia és Dr. Dinya Zoltán voltak.
Az első, második és harmadik díjat a Janssen-Cilag Kft. ajánlotta fel 600 000 Ft összértékben.

Különdíjban részesült Dr. Kiss Richárd az „Úton a krónikus limfoid leukémia legyőzéséhez” című cikkért, mely a Daganatok.hu weboldalon jelent meg. A 100 000 Ft-os különdíjat a MOHA a Roche (Magyarország) Kft. támogatásából ajánlotta fel. A támogatók a médiapályázat elbírálásában semmilyen formában nem vettek részt.

A pályázati anyagok elérhetőek lesznek a MOHA hamarosan megújuló honlapján.

webdesign: qualitypress