szept. 14, 2015

A megelőzés hiánya miatt szenvedünk. Feleslegesen!


Az országos statisztikáka szerint  az Indiso tesztjét kitöltők 60%-a szenved valamilyen légúti megbetegedésben,

És mit teszünk az allergia ellen? Sajnos leginkább semmit. A tesztet kitöltők közel negyede nem tesz semmit az allergiás tüneteinek enyhítése vagy megelőzése érdekében! És ha mégis? Akik tesznek ellene, azok a gyógyszeres kezelést részesítik előnyben, közel minden 2. allergiás! Mert ez a legegyszerűbb: az allergiások első útja – a tünetek jelentkezése után – a patikába vezet. Arra azonban már kevesen gondolnak, hogy bár a vény nélkül kapható gyógyszerek, orrspray-k és szemcseppek hatásosan enyhíthetik a tüneteket, de mellékhatásokkal is járhatnak.
Pedig más, akár mellékhatások nélküli módszerek is léteznek az allergia légúti tüneteinek enyhítésére: az alternatív gyógymódok, homeopátia, gyógynövények, egészségügyi száraz sóterápia, akupunktúra azonban egyelőre csak az érintettek 28%-át győzik meg.
A Nagy Allergia tesztből az is kiderült, hogy a megelőzésre kevesen gondolnak, a legtöbben már csak a tüneti kezeléssel próbálják túlélni a kritikus pár hetet vagy hónapot. Pedig az orvosok nem győzik hangsúlyozni a prevenció fontosságát, ami az allergiások esetén is fontos lenne. Így az egészségügyi száraz sóterápia alkalmazását is már a tünetek megjelenése előtt érdemes elkezdeni, amivel akár el is felejthetjük a zsebkendőket és a szemcseppeket. Még a tünetek jelentkezésekor sem késő végigcsinálni egy kúrát, ami nagymértékben megkönnyíti allergiaszezonban az életünket!

 

webdesign: qualitypress