szept. 18, 2015

„Egészséges alapanyagok – Egészséges táplálkozás”


A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet valamint a Debreceni Egyetem 2015. szeptember 18-án Debrecenben indítja útjára a 40 állomásból álló „Egészséges alapanyagok – Egészséges táplálkozás” elnevezésű egészségprevenciós programsorozatát.

A kezdeményezés célkitűzései a fiatalkorúak egészségtudatosságának és táplálkozási szokásainak javítása, az ismeretterjesztés és társadalmi szemléletformálás, valamint a fogyasztói tudatosság növelése és az egészséges életmóddal, táplálkozással kapcsolatos információk terjesztése.
A közösségi kommunikációs eseménysorozat 2 hónapja alatt 40 iskolában illetve óvodában tartanak majd fél-fél napos, egészséges életmóddal, táplálkozással kapcsolatos programokat a 3-14 éves korosztály részére. A rendezvény sorozat nyitó állomásán a sajtó számára is bemutatjuk a kampány részleteit és a prezentációs buszt.

Résztvevők:

dr. Bagi Krisztina - NCSSZI projektvezető

dr. Papp Csaba - Debrecen Egészségügyi és Szociális Bizottság alelnök

Teklovics Boglárka - NCSSZI projekt szakmai koordinátor

dr. Stündl László - Debreceni Egyetem projekt szakmai vezető

Kazi Tamás - négyszeres magyar bajnok középtávfutó, olimpikon, a projekt támogatója

webdesign: qualitypress