szept. 3, 2015

XVII. ORSZÁGOS JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁSI KONFERENCIA


A hagyományos járóbeteg szakellátási konferenciát 2015. szeptember 16-18. (szerda-péntek) között tartják Balatonfüreden. 

Az idei év különlegessége egy amerikai és egy angol professzor előadása lesz. Michael F. Holick a D vitamin kutatás „pápájaként” ismert, míg táplálkozástudós Paul Claytont legjobban jelmondata jellemzi: „az ön jövője a tányérján van!” Az esemény további újdonsága, hogy külön szekcióban vezető külföldi szakemberek számolnak be Ausztria, Horvátország, Románia és Szlovákia járóbeteg szakellátásairól.


A Medicina2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség hagyományos konferenciáját, a megszokott helyszínen Balatonfüreden a Flamingó Wellness Hotelben rendezik meg 2015. szeptember 16. és 18. között.

A konferencia első napjának témái az intézményi menedzsment, az ágazati szakmapolitika és ekkor kerül sor a nemzetközi kitekintésre is. E szekcióban meghívott vezető külföldi szakemberek mutatják majd be Ausztria, Horvátország, Románia és Szlovákia járóbeteg szakellátásának sajátosságait és tapasztalatait az EMMI helyettes államtitkárának üléselnöksége mellett.

A 2., csütörtöki napon kerül sor az idei kongresszus legnagyobb különlegességére, egy amerikai és egy angol professzor előadására a táplálkozási és metabolikus betegségek szekcióban. Michael F. Holick a D vitamin kutatás „pápájaként” ismert – és előadása is a D vitamin kutatás aktualitásával foglalkozik majd, míg a táplálkozástudós Paul Clayton „Miért vallanak kudarcot a konvencionális gyógyszerek a krónikus degeneratív betegségek epidémiájának megállításában?” című előadása is sok érdekességet ígér. (Az előadók meghívását a Biogenic World Laboratories Kft. támogatta)
E napon a már említett táplálkozási és metabolikus betegségek szekción túl a népegészségügy és a lelki egészség kérdéseire fókuszál majd a konferencia.

A zárónapon (pénteken) tarják a szintén hagyományos Egészségpolitikai Fórumot az egészségügyi államtitkárság, az irányító szervezetek, hatóságok, orvosi és szakdolgozói kamarák, a Magyar Kórházszövetség és az EGVE részvételével.
A fórum további érdekessége lesz, hogy vitaindításként 3 friss felmérés – egy, a járóbeteg szakrendelők vezetőinek körében végzett felmérés, egy, a járóbeteg páciensek körében végzett nagymintás felmérés, valamint a Medicina 2000 adatgyűjtésén alapuló szakmai felmérés – eredményeit is itt mutatják majd be.

webdesign: qualitypress