ápr. 16, 2015

Hang Világnapja


Április 16 a 2003 óta megrendezett „Hang Világnapja". A világ minden táján,  Kanadától kezdve egészen Malaysiáig idestova 48 országban évente megünneplik.

 A világnap célja hogy üzenetet küld az emberek felé, melyben felhívják a figyelmünket az emberi hang sokszínűségére a mindennapokban, a tudományban és a művészetekben egyaránt. Rámutatunk arra, hogy gondozni is kell hangot, annak egészséges működését megőrizni, a betegségeket megelőzni, a rendellenességeket időben kezelni.

A világnap megünneplése lehetőséget ad az emberi hanggal foglalkozó komplex tudományágak,- mint a logopédia, foniátria, akusztika - ilyen szemszögből történő bemutatására, jobb megismerésére. Meglepően sokan küzdenek különböző hangképzési zavarokkal és gyakran nincsenek is tisztában problémájukkal, illetve a megoldási lehetőségekkel. – nyilatkozta Mosányi Emőke.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója a jeles nap kapcsán szeretné felhívni a figyelmet a hanggyógyítás terápiás jelentőségére, eredményeire. A hang ünnepe alkalmat ad arra, hogy a hangképzés problémáival, védelmével, fejlesztésével kapcsolatos tudásunkat és tapasztalatainkat megosszuk mindenkivel, ízelítőt adva a hang gyógyításához kötődő terápiáinkból.

A „Hang Világnapja" programnak saját honlapja is van http://world-voice-day.org/ melyet megtekintve további információk is nyerhetők az eseményről.

A Hang Világnapja programfüzete itt megtekinthető: http://fpsz.hu/a-hang-vilagnapja-2015-programfuzet/

 

webdesign: qualitypress