okt. 7, 2014

Lidl a magyar almáért - az egészséges táplálkozásért


Az alma a zöldség-gyümölcsfogyasztás sztárterméke, mivel kiváló a beltartalmi értéke - sok a vitamin benne -, és azt lassan adja le.

„Az étkezési alma arányát kell növelni a magyar almatermelésen belül, mivel most a termés mintegy 70 százaléka ipari minőségű” - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára. Czerván György a Lidl Magyarország egyik fővárosi üzletében arról beszélt, hogy a következő évtől induló uniós Közös Agrárpolitikán (KAP) belül megvalósuló támogatási rendszer abban fogja érdekelté tenni az almatermelőket, hogy korszerűsítsék az ültetvényeiket, növelve az étkezési alma arányát.

 Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a Lidl Magyarország összhangban a Minisztérium magyar almák népszerűsítésére irányuló kezdeményezésével kiemelt figyelmet fordít arra, hogy amíg lehetőség van rá, magyar termelők zöldségeit és gyümölcseit tegye elérhetővé az áruházaiban.

A gyümölcsökön belül az áruházlánc nagy hangsúlyt fektet a magyar almára, melynek évről évre növeli az értékesítési mennyiségét. A tavalyi szezonban mintegy 4000 tonna magyar almát értékesített a Lidl az áruházaiban, célja, hogy idén ezt a mennyiséget 5000 tonnára emelje. Az idei évben mintegy 600 tonna magyar almát külföldre is eljuttat, e tekintetben is szeretné tovább növelni a mennyiséget.

A Lidl már 2004-es piacra lépése óta nagy figyelmet fordít a magyar termékekre, azonban 2013-ban indult „Lidl a magyar beszállítókért” programja keretében még nagyobb hangsúlyt fektet a magyar termékekre, a magyar beszállítókra. Kiemelkedő eredményeket tudhat magáénak a magyar zöldségek és gyümölcsök tekintetében, amelyek nem csak itthon kedveltek, de egyre népszerűbb export termékek is.Forrás Lidl

webdesign: qualitypress