júl. 22, 2014

Az Európai Bizottság jóváhagyta az empagliflozin hatóanyagú filmtabletta forgalomba hozatalát


Az Európai Bizottság forgalomba hozatali engedélyt adott az empagliflozin hatóanyagú készítményre – egy nátrium-glükóz kotranszporter2 (SGLT2) gátló – részére.

Az empagliflozin hatóanyagú gyógyszer forgalomba hozatalát 2-es típusú diabétesz (T2DM) kezelésére engedélyezték a glikémiás kontroll javítására felnőtt betegeknél.
Az Európai Bizottság által jóváhagyott, naponta egyszer szedendő 10 és 25 mg-os empagliflozin filmtabletta a 2-es típusú diabetes mellitus kezelésére javallott felnőtteknél a glikémiás kontroll javítására az alábbiak szerint:

- Monoterápia: Ha a diéta és testmozgás önmagában nem biztosít megfelelő glikémiás kontrollt, és a betegnél a metformin-kezelés intolerancia miatt nem alkalmazható.
- Kiegészítő kombinációs kezelés: A glükózszintet csökkentő egyéb gyógyszerekkel, például inzulinnal egyidejűleg alkalmazva, amennyiben azok a diétával és a testmozgással együtt sem biztosítanak megfelelő glikémiás kontrollt.

 Információ az empagliflozin-rólAz empagliflozin egy orális, naponta egyszer szedendő filmtabletta. Alkalmazása felnőtt, 2-es típusú diabéteszes betegek kezelésére javallt monoterápiában, illetve kombinációs kezelés részeként az alkalmazási előírásban meghatározottak szerint. A gyógyszer az SGLT2-gátlók terápiás osztályába tartozik. Az SGLT2 transzporter molekulák felelősek a glükóz glomeruláris filtrátumból a keringésbe történő reabszorpciójáért és a glükóz véráramba történő visszaszívódásának körülbelül 90%-a zajlik rajtuk keresztül. Az SGLT2-gátló empagliflozin csökkenti a renalis glükóz reabszorpciót, ezáltal fokozza a vizelettel történő glükózkiválasztást, úgynevezett terápiás glükózuriát okozva. Ezek eredményeként javítja a glikémiás kontrollt a 2-es típusú diabéteszes betegeknél. Az SGLT2-gátlók hatásmechanizmusa a legtöbb orális antidiabetikum hatásmechanizmusától eltérően független a béta-sejt-funkciótól és az inzulinúttól.

webdesign: qualitypress