jún. 12, 2014

Közösen a magyar gyógyszergyártás jövőjéért


2014. június 10-én tartotta éves közgyűlését a 36 magyarországi gyógyszergyártót, forgalmazót és kutató vállalatot tömörítő szövetség, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége.

A hazánkban több mint 14.000 embernek munkát adó, a teljes magyar gazdaságban előállított bruttó hozzáadott érték közel 5 százalékát megtermelő vállalatok az eseményen újraválasztották a MAGYOSZ igazgatóját, dr. Ilku Líviát, aki újabb három évre kapott bizalmat a Közgyűléstől.

Az eseményen kiosztották a Dr. Orbán István emlékérmeket is. A MAGYOSZ alapítójáról elnevezett kitűntetés odaítélésénél olyan tudományos, gazdasági vagy társadalmi, illetve közszolgálati tevékenység, munkásság, életmű vehető figyelembe, amely jelentős mértékben, közvetett vagy közvetlen módon hozzájárult/hozzájárul a magyar gyógyszeripar mind hazai, mind nemzetközi szintéren való elismertségéhez, jó hírnevének fenntartásához, megerősítéséhez. Az idei évben Dr. Hermecz István részesült ebben a megtisztelő kitüntetésben. Sajnos ezt az Emlékérmet már csak az özvegye és lányai vehették át.
A Közgyűlés megszavazta a hazánkban működő négy gyógyszeripari szövetség által aláírt Gyógyszer-kommunikációs Etikai Kódex módosítását is, továbbá az Etikai Kódex feletti őrködést megtestesítő Bizottság MAGYOSZ által delegált tagjait is. Az új szabályok 2014. július 1-től érvényesek és továbbra is egyértelműen hangsúlyozzák a gyógyszeripari szövetségek etikus promóció iránti elkötelezettségét.

A Közgyűlés egyértelműen hangsúlyozta, hogy a MAGYOSZ tagvállalatok célja továbbra is magyar gyógyszeripar évszázados tradícióinak tovább éltetése, új hagyományok teremtése. A Szövetség bízik abban, hogy a hazai gyógyszeripar hosszú távon is egyszerre járulhat hozzá a magyar betegek kiváló minőségű készítményekkel történő gyógyításához, exportteljesítményén, foglalkoztatásán és beruházásain keresztül pedig az egész nemzetgazdaság egészségének megőrzéséhez.

Forrás: Beke Zsuzsa (Kormányzati Kapcsolatok és PR vezető – Richter Gedeon Nyrt.)

webdesign: qualitypress