jún. 17, 2014

Harcoljunk együtt a depresszió ellen!


Magyarországon minden 4. nő, és minden 8. férfi átél depressziós epizódot valamikor élete során. A depresszió a legfőbb rizikófaktor az öngyilkosság hátterében, mely statisztikákban évről-évre világelsők között vagyunk.

A most induló www.ifightdepression.com/hu weboldal gyakorlati segítséget nyújt a depresszióval való megbirkózásban és az öngyilkosság megelőzésében. A megelőzés érdekében egy nemzetközileg elismert önkitöltős teszt segítségével a saját depressziójának mértékét tesztelheti a látogató és az eredményről, illetve a szükséges lépésekről azonnali visszajelzést kap. A program az Európai Szövetség a Depresszió Ellen (EAAD) keretében jött létre.

A depresszió a WHO előrejelzése szerint 2020-ra a második legelterjedtebb népbetegséggé lép elő. A www.ifightdepression.com/hu weboldal 2014 áprilisában készült el, a teljes lakosságot számára, valamint célzott információkkal szolgál a fiataloknak, hozzátartozóknak, közösségi szakembereknek és egészségügyi dolgozóknak egyaránt. A depresszióról szóló információk 9 nyelven érhetőek el, köztük magyarul.
Számos alfejezet foglalkozik a depressziót érintő kérdésekkel, valamint az elméleti háttéren kívül – a depresszió okai, tünetei és kezelése – a látogatók segítséget nyújtó elérhetőségeket is találnak az oldalon. Az oldalon elérhető egy regisztrációhoz kötött önsegítő eszköz is, mely szakemberek irányításával segíti a depressziós betegek terápiáját.

Forrás: Tóth Mónika Ditta (Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet)

 

webdesign: qualitypress