jún. 20, 2014

Átadták a LAM Adherencia Akadémia díjait


Lezárult a 2013 novemberében meghirdetett LAM Adherencia Akadémia pályázat.

A Richter Gedeon Nyrt. a LAM (Lege Artis Medicinæ) tudományos folyóirattal együttműködve a magas vérnyomás kezelésében járatos szakemberek számára hirdette meg pályázatát, melyen egy független bíráló bizottság döntése alapján két kategóriában (35 év alatti és 35 év feletti) tíz orvost díjaztak. A díjátadó ünnepségre 2014. június 18-án, a Budai Irgalmasrendi Kórház aulájában került sor.
Pályázni egy fix kombinációs készítmény alkalmazásával szerzett tapasztalatok tudományos igényű ismertetésével, valamint esetismertetésekkel lehetett. A témában számos pályázat érkezett az ország minden pontjából.
A gyakorló orvosok nap mint nap szembesülnek azzal, hogy hiába a nemzetközi vizsgálatokkal bizonyítottan hatásos kezelést nyújtó gyógyszer felírása, ha a beteg végül nem, vagy csak a kelleténél rövidebb ideig szedi a gyógyszereket. Az orvos által ajánlott terápiához való hűség, az adherencia biztosítása kiemelkedően fontos a hosszú távon sikeres terápiához, a szövődmények megelőzéséhez, a prognózis javításához. Ebben nyújtanak segítséget a fix gyógyszer-kombinációk, amelyek gyakran előforduló kórállapotokra kínálnak megoldást egyetlen tablettában. Ilyen, jól bevált kombinációval rendelkezik az a készítmény is, amellyel két, együtt gyakran előforduló kórkép kezelhető, a magas vérnyomás betegség és a magas koleszterin szinttel járó állapot.
A pályázatra beérkezett pályaművek mindegyike a kombinált terápia létjogosultságát igazolta, jelentős eredményekről számoltak be egy-egy eset kapcsán és nagyobb betegcsoportokban egyaránt. A pályázatokban leírt tapasztalatok segíthetik az orvosokat a betegeik hatékonyabb mindennapi ellátásában és a kardiovaszkuláris betegségek jelentette társadalmi és gazdasági teher csökkentésében.

Forrás: Beke Zsuzsa, Kormányzati kapcsolatok és PR vezető, Richter Gedeon Nyrt.

webdesign: qualitypress