márc. 11, 2014

Egyedülálló egészség-menedzsment applikációt dobott piacra a Doktor 24


Interaktív tünetkeresőt és az ország legnagyobb online szakorvosi adatbázisát rejti az okostelefon alkalmazás

Nemzetközileg is újdonságszámba menő okostelefon megoldást jelentetett meg a Doktor 24. Az új mobil-applikáció sokak életét könnyíti meg azzal, hogy gyorsan és hatékonyan segít eligazodni fontos, sőt akár sürgős egészségügyi kérdések között.
Hivatalosan is bemutatták R Doktor 24 komplex, a személyes egészség-menedzsmentet támogató mobilalkalmazását. Az applikáció újdonsága, hogy Magyarország legnagyobb, online szakorvosi adatbázisát integrálták a rendszerbe, a felhasználól eligazodást pedig interaktív tünetkereső és gyógyszertár kereső funkcionalitás is segíti. A keresők mellett az alkalmazáson keresztül egy online, orvosi időpontfoglaló is elérhető, így ténylegesen megvalósulhat, hogy egyetlen kattintással 133 szakterületről, közel 1000 szakorvos valamelyikéhez foglalható időpont.
A teljes egészében magyar fejlesztésű program az ún. MHealth (Mobil Health) megoldások térnyerését jelzi. Az egészségtudatosság terjedésével egyre többen szeretnék saját egészségük ügyét kézben tartani. A mobil alkalmazás támogatója a Richter Gedeon Nyrt., amely a hazai gyógyszerellátás meghatározó szereplőjeként fontosnak tartja, hogy olyan korszerű szolgáltatások megjelenését is támogassa, mely a betegek számára lehetőséget teremt a prevencióra, valamint segítséget nyújt az egészségügyben történő hatékonyabb eligazodásban.
A mobil egészségügyi alkalmazás nemcsak konkrét egészségügyi kérdések kapcsán nyújt segítséget, de célzott, egyénre szabott üzeneteivel proaktívan figyelmeztet is az egészséggel kapcsolatos napi, illetve általános teendőkre. A Doktor24 mobilapplikáció egyszerre nyújt segítséget a prevencióhoz, az egészséges életmód fenntartásához, a tünetek felismeréséhez, az egészségügyben történő eligazodáshoz és a hatékony orvosi ellátás megtalálásához. Az applikáció Android és iOS okostelelefonokhoz érhető el.
2012-es megalakulása óta a Doktor 24 az egészségmegőrzéssel, és betegség prevencióval kapcsolatos tudatformálást célozza. Ennek lényeges eleme ez a mobilapplikáció, ami önmagában is a Doktor 24 üzenetét hordozza: ”A betegségeket könnyebb megelőzni, mint orvosolni.”

Az applikáció újdonságai:
Orvos kereső és időpont foglaló: 133 egészségügyi szakterületről, közel 1000 minősített szakorvos elérhetősége érhető el, a keresés után pedig egy kattintással időpont is foglalható a szakemberekhez.

 Gyógyszertár kereső:

A folyamatosan frissülő adatbázisban több mint 3000 gyógyszertár található meg. Az alkalmazás a GPS segítségével figyelembe veszi a felhasználó aktuális pozícióját és a legközelebbi gyógyszertárat térképen is megjeleníti.
Interaktív tünetkereső:
A páciens a test különböző pontjain, szervrendszereiben kialakuló tünetek alapján keresve, listát kap a szóba jöhető kórképekről és azok rövid ismertetését is elolvashatja. A tünetkereső alkalmazás természetesen semmilyen formában nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot és a pontos diagnózis felállítását!
Értesítések egészséggel kapcsolatos teendőkről:
Egyéni paraméterek beállítása után, a rendszer értesítéseket küld a felhasználónak az aktuális egészség-teendőkről, mint például szűrővizsgálatok esedékessége, időszakos védoltások oltások beadásának szükségessége, egyéb, fontos szezonális információk az egészség világából.
Intelligens gyógyszerezés figyelő:
Előzetes, egyéni beállítást követően figyelmeztet a rendszeresen szedett gyógyszerek bevételének napi esedékességéről, illetve arról, ha például elfogyóban van egy készítmény.


Forrás: Beke Zsuzsa, Kormányzati kapcsolatok és PR vezető, Richter Gedeon Nyrt.

 

webdesign: qualitypress