febr. 5, 2014

A TIGÁZ Zrt. támogatása


A TIGÁZ Zrt. 500.000 forinttal támogatta a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány működését. Az adománynak köszönhetően a Társaság életmentő, égési kötszerek éves készletének beszerzéséhez járult hozzá.

A Tigáz Zrt. a tavalyi évhez hasonlóan 2014-ben is támogatja a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat alapítványát. A Társaság 500.000 forintos adományával életmentő Water Jel égési kötszerek beszerzésével segíti a szervezetet.
A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány 1999 óta végzi életveszélyes állapotú csecsemők és kisgyermekek helyszíni mentését és szállítását az Országos Mentőszolgálattal együttműködésben. Az alapítvány munkájára nagy szükség van, hiszen Budapesten és környékén, az észak-magyarországi, valamint az észak- alföldi régióban évente több mint 3500 gyermeket lát el. Az alapítvány magasan képzett gyermekmentős csapatokkal és egyedülálló gyermek-rohamkocsival, valamint gyermek-mentőorvosi kocsival rendelkezik, amelyek hatékonyságát bizonyítja, hogy az elmúlt 14 évben több mint 30.000 bajbajutott kisgyermeken tudtak segíteni. Az alapítvány nem részesül állami támogatásban, működése lakossági segítségtől, vállalati- és magán adományoktól függ.
A Gyermekmentő Szolgálat évente mintegy 100 égési sérült gyermeket lát el, közülük a legtöbb kisgyermeket forrázási és lángégési sérüléssel szállítják kórházba. Az ilyen eseteknél életmentő lehet az olyan speciális égési kötszerek használata, amelyek azonnali sterilitást és megfelelő felületi kezelést nyújtanak, valamint egyszerre hűtik és védik a megégett felületet.
A tavalyi esztendőben a Tigáz Zrt. szintén 500.000 forinttal járult hozzá egy olyan életmentő készülék megvásárlásához, amellyel a mentők már a helyszínen diagnosztizálhatják a szén-monoxid-mérgezés tüneteit, így a megfelelő ellátás biztosításával nem csak időt, de akár életet is menthetnek.
Az adományt Fabrizio Dassogno, a Tigáz Zrt. elnöke ünnepélyes keretek között adta át Dr. Goschler Ádámnak, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatójának.
„Az elmúlt évhez hasonlóan ismét szeretnénk hozzájárulni az alapítvány tevékenységéhez, hiszen úgy gondoljuk, hogy a szervezet olyan hiánypótló munkát végez, amellyel rengeteget tesz a gyermekek egészségéért. Reméljük, hogy Társaságunk ezzel az adománnyal részben hozzájárulhat ehhez a nemes feladathoz” – nyilatkozta Száraz Gábor, a TIGÁZ Zrt. szóvivője.
„A Tigáznak köszönhetően az alapítvány egy évre elegendő Water Jel égési kötszercsomagot vásárolhat, ami körülbelül 100 égési sérült kisgyerek ellátását teszi lehetővé. Ez nagyban hozzájárul munkánk hatékonyságának növeléséhez, valamint az ellátási körülmények javításához” – mondta Dr. Goschler Ádám, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatója.
Forrás: Száraz Gábor
TIGÁZ Zrt.
Külső kommunikációs vezető, szóvivő

webdesign: qualitypress