okt. 4, 2013

Hatszázezer forintos támogatás a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet számáraTöbb mint hatszázezer forint értékben kapott gyermekszemészeti szakrendelés során használatos vizsgálati eszközöket a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet a K&H gyógyvarázs program keretében.

A támogatás a K&H Csoport ügyfelétől, a Gravoform Kft-től érkezett, amely immár hatodik alkalommal csatlakozott a K&H gyermek-egészségügyi programjához. Győr-Moson-Sopron megyében a K&H gyógyvarázs program keretén belül a Soproni Erzsébet Kórház a 11. támogatott intézmény - eddig összesen 13,5 millió forint értékben vehettek műszert a megyei kórházak, mentőállomások.
„Az idén 10 éves jubileumát ünneplő K&H gyógyvarázs program célja, hogy minél több gyermek-egészségügyi intézményt jutasson olyan műszerekhez, amelyek megfelelnek a modern kor kívánalmainak, hogy az orvosok minél hatékonyabban, gyorsabban hozhassák meg okos döntéseiket” – mondta el Kissné Zsoldos Eszter, a K&H soproni fiókvezetője. „A K&H gyógyvarázs keretén belül nemcsak saját forrásból támogatjuk a gyermekegészségügyet, hiszen az elmúlt 10 év során több kezdeményezéssel is csatlakoztak a programhoz ügyfeleink, partnereink, dolgozóink. Nagy örömünkre szolgál, hogy közös erővel segíthetjük a beteg gyermekek minél eredményesebb gyógyítását, hozzájárulva ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai teljes életet élhessenek. Ezek a felajánlások azt igazolják számunkra, hogy a K&H gyógyvarázs egy olyan gyermek-egészségügyi program, amely ügyfelei számára támogatandó értékkel bír, és amely mellé lehet állni. A műszertámogatások célja, hogy az ország egész területén segíthessük a gyermek-egészségügyi intézmények működését. Ezért külön odafigyelünk rá, hogy a fővárosi kórházak mellett nagy számban támogassunk vidéki intézményeket is. Tíz év alatt összesen 320 millió forint értékben kaptak orvosi eszközöket a vidéki kórházak, mentőállomások, Győr-Moson-Sopron megyében a Soproni Erzsébet Kórház a 11. intézmény, amelyet támogatunk.”
„Vállalkozásunk azért csatlakozott hat évvel ezelőtt a K&H gyógyvarázs programhoz, mert a program sikerét látva mi is tenni szerettünk volna a magyar gyermek-egészségügy jobbításáért. A program keretében az elmúlt évek során összesen eddig közel 3 millió forint értékű műszerekkel segítettük az intézmények működését” - mondta Vaszkó Márta, a Gravoform Kft. ügyvezető igazgatója. „Ezt a támogatást az egyre nehezebb piaci körülmények között is szeretnénk fenntartani, és minden évben egy jó ügy mellé állni. Idén a választásunk a soproni Erzsébet Kórházra esett. Reméljük, a megvásárolt eszközökkel sok kisgyereknek tudnak majd segíteni abban, hogy a vizsgálatok minél korszerűbb eszközökkel, fájdalommentesen és gyorsan történhessenek meg.”
A K&H gyógyvarázs az elmúlt 10 évben összesen 258 intézmény – 44 budapesti és 214 vidéki - munkáját támogatta különböző műszerekkel és berendezésekkel, több mint 478 millió forint értékben. A Győr-Moson-Sopron megyei gyermek-egészségügyi intézmények a teljes támogatási összegből 13,5 millió forintot kaptak.
„A Soproni Erzsébet Oktató Kórház Szemészeti Osztályán a gyakori szembetegségek diagnosztizálását, ellátását és a ritka betegségek felismerését végezzük. Igyekszünk minél korszerűbb műszereket alkalmazni, és egy külön gyermekszemészeti vizsgálóhelyet felállítani, de sajnos forrásaink végesek” – mondta el dr. Cseke István, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet osztályvezető főorvosa. „Sopronban szerencsére egyre több a gyermek, és nagyon fontosnak tartjuk, hogy már a születéstől kezdve megfelelő szűrésekkel biztosítsuk, hogy ne legyen gond a látásukkal, mire az iskolába kerülnek. Elsősorban a szülő, és az orvos feladata, hogy felismerje a problémákat, hiszen a gyermek sokszor nem észleli, hogy baj van. A K&H gyógyvarázs kezdeményezését azért találjuk kiemelkedőnek, mert az egészségügyön belül is a gyermekeket célozza, így biztosítva, hogy minél egészségesebb legyen a jövő generációja. A pályázati összegből vásárolt eszközök lehetővé teszik, hogy a gyermekszemészeti ellátás eddig is magas szintű szakmai munkáját ezekkel az eszközökkel még hatékonyabban tudjuk biztosítani. A próbalencse-készlet és a próbakeretek segítségével eredményesen tudjuk biztosítani a gyermekek szemének vizsgálatát, az esetleges problémák kiszűrését. ”

A K&H Csoport, társadalmi felelősségvállalásának részeként, immár egy évtizede kiemelt figyelemmel kezeli a gyermekegészségügyet, így kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. A K&H gyógyvarázs mára egy számos kezdeményezést összefogó komplex programmá vált, amely az elmúlt 10 évben 127 kórház és 131 mentőszolgálat munkáját támogatta különböző műszerekkel és berendezésekkel, több mint 477 millió forint értében.

Forrás: Well PR Ügynökség

 

 

webdesign: qualitypress