júl. 17, 2013

Harkányfürdő a világelsők között a psoriasis gyógyításban


Dr. Péter Iván, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház főigazgatója, a napokban érkezett haza a párizsi Psoriasis 2013 nevű rangos nemzetközi konferenciáról. A szakember Harkányfürdő képviseletében számolt be a psoriasis gyógyításban elért új sikerekről, és tapasztalatokat cserélt több neves bőrgyógyásszal, szakorvossal.  A gyűlésre összesen 44 ország delegált neves specialistákat, akiknek a psoriasis elleni küzdelem a szenvedélye

De mi is az a psoriasis?
Más néven pikkelysömör, egy bőrbetegség, amely foltszerű, fokozott elszarusodást okoz a páciens felhámján, vagyis a bőr legkülső felületén A betegség kialakulásának körülményei máig nem tisztázottak. Ugyan a tudósok felfedeztek már más betegségeket is, amelyek kapcsolatba hozhatóak vele, de a legfőbb okok közé az egészségtelen életmódot, a stresszt, és a genetikai hajlamot sorolják. Természetesen ez a speciális kór nem fertőző. Az elváltozás gyakorisága 2-5% között mozog, amely Magyarország esetében 200-300 ezer beteget jelent.
Habár rengeteg gyógyszer létezik a kezelésére, a teljes gyógyítása lehetetlen, kizárólag a tünetmentességet lehet elérni. A kezeléseknek két fajtája érhető el: a biológiai terápiák, és a hagyományos gyógymódok. Mivel a előbbiek nagyon költségesek, akár a havi többszázezer forintba is kerülhetnek, ezért egyre nagyobb igény mutatkozik a hagyományos gyógymódok iránt. Ezek alkalmazásában kiemelt szerep jut a harkányi Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórháznak, amely speciális célzott, gyógyvízen alapuló balneo-fototerápiás kezelésével kimagasló eredményeket ért el a gyógyításban. Jelentős előnye, hogy a gyógyvizes kezelés nem avatkozik bele az immunrendszerbe, a hormonrendszerbe és tartós, költséghatékony gyógymódot jelent.
Valami készülődik Harkányban
A psoriasis konferencián való részvétellel, a folyamatos beruházásokkal, az új szárny építtetésével, az állandó szakmai aktivitással és a fejlesztési törekvésekkel a Gyógyfürdőkórház nem titkolt célja, hogy megmutassa a magyar és külföldi vendégseregnek, hogy Harkány képes olyan komplex és magas szintű egészségügyi és kikapcsolódási szolgáltatáscsomagot nyújtani, amely más fürdővárosokban nem érhető el.

webdesign: qualitypress