aug. 5, 2013

Olvass mesét, segíts gyógyulni a beteg gyerekeknek!


A K&H gyógyvarázs meseolvasó önkéntesek jelentkezését várja országszerte

Folytatódik a K&H gyógyvarázs meseolvasó programja, amelynek lényege, hogy az önkéntesek meseolvasással könnyítik meg a kórházakban fekvő beteg gyerekek életét. A programot idén kiszélesítették, mostantól bárki jelentkezhet felolvasónak, így még több gyerek részesülhet a mese gyógyító erejében. A 3 éve indult kezdeményezés jóvoltából eddig 37 alkalommal 400 önkéntes olvasott mesét a kórházakban fekvő beteg gyerekeknek.

„K&H gyógyvarázs programunkkal immár 10 éve támogatjuk a beteg gyerekek felépülését; műszeradományokkal segítjük az orvosokat okos döntéseik meghozatalában, szórakoztató programelemeink pedig örömöt csempésznek a gyerekek kórházban töltött idejébe” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Az elmúlt 10 év során összesen 257 intézményt juttatunk hozzá több mint 476 millió forint értékű orvosi eszközhöz, és 140 alkalommal vidítottuk fel különböző szórakoztató műsorokkal a kicsiket.”
A K&H gyógyvarázs meseolvasó programeleme 2010-ben indult el, amelynek keretében középiskolások látogattak el a kórházakba, hogy megkönnyítsék a beteg gyerekek kórházi napját, hozzájáruljanak gyógyulásukhoz. Az indulás óta a programban 300 iskolás és 100 K&H dolgozó vett részt, akik összesen 37 alkalommal olvastak fel kedvenc könyveikből.
A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programhoz mostantól bárki csatlakozhat az ország bármely tájáról. Az egyetlen feltétel, hogy az önkéntes 14 éven felüli legyen. A K&H tehát minden olyan önkéntes jelentkezését várja, aki szeretne örömöt csempészni a beteg gyerekek hétköznapjaiba – legyen az középiskolás diák, segíteni akaró felnőtt, vagy épp jólelkű nagymama.
„Tapasztalatunk, hogy a meseolvasás mindenkinek nagy élmény: a gyerekek napját megszépíti, néhány órára elfeledteti velük a fájdalmat, a gondokat. A felolvasót pedig sokáig elkíséri a sok csillogó szempár emléke. Célunk, hogy az önkénteseket, és a beteg gyermekeket ápoló intézményeket összekössük, ezzel segítve, hogy minél több felolvasás megvalósulhasson, minél több gyermek kórházban töltött idejét megkönnyíthessük, gyógyulását elősegíthessük” – fejtette ki Horváth Magyary Nóra. „Szeretnénk, ha a K&H gyógyvarázs égisze alatt minél több ember élné át az önkéntes segítségnyújtás örömét. Ezzel az összefogással is hozzá kívánunk járulni ahhoz, hogy a jelen és jövő társadalmának tagjai teljesebb életet élhessenek.”
A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra jelentkezni internetes felületen keresztül, a http://khgyogyvarazs.hu/ oldalon lehetséges, ahol az érdeklődők megnézhetik a mesedoktorokat fogadó kórházak listáját, valamint kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb időpontot. A tájékozódást térkép is segíti, így az önkéntesek könnyen megtalálhatják a hozzájuk legközelebbi helyszínt. Jelenleg 12 megye 24 kórháza várja a felolvasókat, de a lista folyamatosan bővül.
A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban részt vevő kórházak jelenlegi listája:

Ajka Magyar Imre Kórház
Baja Bajai Szent Rókus Kórház
Balassagyarmat Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet
Budapest VIII. Semmelweis Egyetem ÁOK Fül,- Orr,- Gégészeti és Fej,- Nyaksebészeti Klinika
Budapest IX. Egyesített Szent István és Szent László Kórház
Budapest IX. Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest IX. GOKI Gottsegen Országos Kardiológiai Intézet
Budapest XIV. Országos Idegtudományi Intézet
Cegléd Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet
Debrecen Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona
Eger Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet
Esztergom Vaszary Kolos Kórház
Gödöllő Tormay Károly Egészségügyi Központ
Gyula Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház
Kaposvár Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház
Kiskunhalas Kiskunhalasi Semmelweis Kórház
Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház
Pécs Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika
Pécs Szemem Fénye Alapítvány - Dóri Ház
Szigetvár Szigetvári Kórház
Szolnok Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet
Tatabánya Szent Borbála Kórház
Törökbálint Tüdőgyógyintézet Törökbálint
Veszprém Csolnoky Ferenc Kórház

 Forrás: Well PR Ügynökség

webdesign: qualitypress