febr. 22, 2013

Dr. Gábor S. Pál dalai


          

Gábor S. Pál egyike azoknak a keveseknek, akik választott hivatásukban és a művészeti életben egyaránt kiemelkedőt alkotnak. 

Az egyik leggyakrabban kért dal a kívánság műsorokban az „Úgy szeretném meghálálni” című szerzeménye, amely már-már pasztorális fogadalmi fohász minden édesanya számára.
Dr. Gábor S. Pál hírneves pszichiáter, a pánikbetegség magyarországi apostola. Az elmúlt évtizedekben betegek ezreit gyógyította meg. Kutatómunkája során elsőként írta le a világon a pánikbetegség ideggyógyászati megnyilvánulását. Felismerése sokkal gyorsabb és eredményesebb gyógyulást biztosít az eddigieknél. A labilis magas vérnyomás gyógyításával jelentősen csökkenti és védi ki a későbbi érkatasztrófák számát, minden nemzeti egészségügy számára is sokkal kisebb költséggel.
Gyógyító, illetve kutatómunkájával 51 nemzet szabadalmi oltalmát nyerte el, közöttük az Egyesült Államokét.
Zeneszerzőként Gábor S. Pál ma már élő legenda, tudományos sikereivel párhuzamosan dalai is egyre népszerűbbek lettek. Rangos díjakat szereztek, a tokiói 1974-es Yamaha Világdalfesztivál kiemelkedő zeneszerzői díj II. helyezettje és 1975-ben a Hollywood Világdalfesztivál Különdíját kapta a zsűri döntése alapján. Az egykori slágerkirály ma már ikon, dalai népszerűek határon belül és azokon túl is.
Negyvenéves zeneszerzői munkásságát mutatja be ez a szerzői lemez, kiváló és ismert előadóművészek és együttesek tolmácsolásában. Dalai többségének szövegírója Szenes Iván, akit méltán tisztelnek hatalmas életművéért, amely a világon szinte egyedülálló.
A CD egyik legkedvesebb ajándék is lehet anyák napjára.
Megrendelhető az interneten is: 

http://partner.hungaroton.net/hu/node/4790

webdesign: qualitypress