febr. 11, 2013

Véghajrájába érkezett a nemzeti betegfórumba történő jelentkezés


Már csak két napja maradt a hazai betegszervezeteknek, hogy (péntek éjfélig) jelentkezzenek az NBF számukra fontos tagozataiba. Eddig már több mint 60 szervezet jelentkezett a Nemzeti Betegfórumba.

A Nemzeti Betegfórum megalakításának célja, egy olyan civil érdekképviseleti fórum létrehozása, amin keresztül az egészségügy területén tevékenykedő szervezeteknek lehetősége nyílik az egészségügyet érintő törvények véleményezésére, különféle népegészségügyi programok kialakítására, szakmai sztenderdek létrehozására, a transzparencia növelésére, szakmai együttműködés kialakítására.  Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy az NBF-ben minél több terápiás terület lehető legtöbb szervezte képviseltesse magát.

Az eddig jelentkező több mint 60 szervezet működési formáját tekintve, a jelentkezők 70 százaléka egyesület.
 

A jelentkezők szervezetek 93 százaléka közhasznú minősítésű, a legaktívabbak eddig a hematológiai, onkológiai betegségek; a ritka betegségek, valamint a mozgásszervi, mozgáskorlátozottsággal járó reumatológiai, ortopédiai betegségek szervezetei voltak.

A szervezők továbbra is várják a jelentkezéseket, amit az alábbi linken található űrlap kitöltésével tudnak megtenni az érdeklődők:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dHRmLWQ2TGZyMmdpQkkxMjNWSHp4X1E6MQ

A Nemzeti Betegfórumhoz történő csatlakozás természetesen a jelentkezési határidőt követően is minden olyan szervezet számára nyitott lesz, „amely az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvénynek megfelelően működik és tevékenységét az egészségügy területén végzi.”


Forrás: RIROSZ

webdesign: qualitypress