nov. 12, 2021

Rendkívüli DiabPONT adás sztárvendégekkel a Diabétesz Világnapon


dr. Strényer Ferenc diabetológus főorvos a diabétesz világnap jelentőségéről aktualitásáról osztja meg gondolatait

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége ezen a napon csatlakozási lehetőséget biztosít minden érdeklődőnek DiabPONT online adásához.
A világnapi adás időpontja: november 13. 15.00–18.00
Füzesi Brigitta elnök köszöntőjét követően dr. Strényer Ferenc diabetológus főorvos a diabétesz világnap jelentőségéről, aktualitásáról osztja meg gondolatait, majd Redenczki Marcsi humorista és Kovács Áron előadóművész lesznek az adás vendégei.
Bemutatásra kerül a CEOSZ tavasszal meghirdetett versenyére érkezett receptekből készült naptár, kihirdetésre kerülnek a nyertesek, majd kvízjátékban vehet részt mindenki, aki szeretné tesztelni tudását a cukorbetegséggel, egészséggel, világnappal kapcsolatban. Ha pedig kvízjáték van, akkor természetesen győztesek is lesznek, akiket ajándékokkal díjaznak!
A csatlakozáshoz szükséges link az info@diabetes.hu e-mail címen igényelhető nem CEOSZ tagok számára. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!
 
Diabétesz világnapi rendezvények novemberben
Változatos programokkal készül számos szervezet a Diabétesz Világnapra. A virtuális események mellett ismét lesz lehetőség a személyes találkozásra, azonban védettségi igazolványra és maszkra biztosan, regisztrációra esetenként szükség lehet. Érdemes előzetesen tájékozódni!
•Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége, online, november 13. 15 órától
•Sportos Cukorbetegek Egyesülete, Testnevelési Egyetem, Budapest, november 13.
•Egy Csepp EgészségFeszt, november 8–14.
•Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete, november 14. – Szent-Györgyi Albert Agóra (6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.)
•Veszprém Megyei Diabetes Egyesület, online, november 14. 10 órától
•Magyar Cukorbetegek Kaposvári Egyesülete, november 20. – PTE Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központ (7400 Kaposvár, Szent Imre u. 14/b.)
Továbbra is szívesen fogadunk információkat minden eseményről levelezési címünkön.

Ossza meg világnapi rendezvényét!
A https://worlddiabetesday.org/activities oldalon bármely szervezet közszemlére teheti saját világnapi rendezvényét vagy arról készült fotóját.
Részletek, pontos útmutató a diabetes.hu oldalon!

A változás rajtunk is múlik – A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége kutatása a Magyar Diabetes Társaság szakmai támogatásával

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) rendkívül fontosnak tartja, hogy a diabétesszel élők a kezelésükben közreműködő valamennyi szakemberrel együtt a leghatékonyabb módon tudjanak együttműködni a megfelelő ellátás biztosítása céljából. Az elmúlt időszak tapasztalatait, módszereit, megoldásait szeretnénk összegyűjteni, elemezni és a döntéshozók számára segítséget nyújtani a legoptimálisabb gyakorlat kidolgozásához, ezért a CEOSZ a Magyar Diabetes Társaság szakmai támogatásával kutatást indított.
Kérjük, ön is töltse ki kérdőívünket, ossza meg velünk tapasztalatait, hiszen nagyon fontos, hogy cukorbetegként a lehető legtöbben hozzájáruljunk válaszainkkal a rólunk szóló és velünk kapcsolatos tények alátámasztásához. Minden egyes beteg válasza közelebb visz a hatékony kezelés és a szakemberekkel való eredményes együttműködés kialakításához, ezért rendkívül értékes számunkra az ön tapasztalata és véleménye!

A november végén megjelenő új kiadványunkban korábbi felhívásunkra beérkezett munkákból, valamint a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének "Kisétkezések" pályázatára érkezett receptekből is válogatunk, dietetikusi kontroll után, a tápértékek feltüntetésével jelennek meg a leírások. Kedvenceiket egyaránt beküldhették diabéteszesek és egészségesek, laikusok és szakemberek (dietetikusok, szakápolók, egészségügyi dolgozók).
A diéta tervezését könnyítendő az energia- és tápanyagtartalomnál a szénhidrát mellett a zsír- és fehérjetartalom szintén feltüntetésre kerül minden recept esetében.
A Receptsarok 2021. gyűjtemény – 64 színes, A/5 méretű oldal – már megrendelhető!
Kisétkezések – készül a CEOSZ 2022. évi konyhai naptára, korlátozott példányszámban még megrendelhető!
A Sportos Cukorbetegek Egyesületének felhívása
5. alkalommal kerül megrendezésre a diabos gyerekek focibajnoksága, melyre a Sportos Cukorbetegek Egyesülete szervezi a Magyarországot képviselő csapattagok utazását. A rendezvény fő célja egy feledhetetlen élményt adni az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek számára.
Jól focizol? Gyere és mutasd meg egész Európának a nemzetközi focikupa bajnokságon! Bővebb információ: az SCE oldalán.
Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!
Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Forrás: www.diabetes.hu

 

 

webdesign: qualitypress l powered by: CMS Made Simple