márc. 29, 2021

Pénzadománnyal segíti az MSD Pharma Hungary Kft. a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács tagszervezeteit a járvány idején


Az MSD Pharma Hungary Kft. által felajánlott 15 millió forint összértékű támogatásból a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) tagszervezetei azonos mértékben részesültek.

A felajánlott összeget szervezetenként 600 liter folyékony fertőtlenítő szappan, 600 liter kézfertőtlenítő folyadék, valamint 600 liter felületfertőtlenítő folyadék vásárlására fordították.
Egészségügyi szereplőként az MSD elkötelezetten támogatja a vírus elleni küzdelmet, a járványügyi intézkedések betartását és helyes alkalmazását, továbbá idén adományozás formájában is segíti a járvánnyal küzdő nonprofit szervezeteket a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül.
„A járvány kezdete óta sok céges felajánlás érkezett az NHKT-hoz. Ez is jól mutatja a karitatív szervezetek iránti bizalmat, hiszen ők azok, akik személyessé tudják tenni a segítséget” – fogalmazott Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a hat legnagyobb magyar karitatív szervezetet tömörítő Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke. „Fontos, hogy mindenki beoltassa magát, de amíg a járványhelyzet tart, szükséges, hogy továbbra is vigyázzunk egymásra” – tette hozzá.

Az NHKT közreműködésével a karitatív szervezeteknek eljuttatott, COVID-19 elleni küzdelmük támogatására felajánlott 15 millió forint összértékű adományból a tagszervezetek azonos mértékben részesültek. A támogatást szervezetenként 600 liter folyékony fertőtlenítő szappan, 600 liter kézfertőtlenítő folyadék és 600 liter felületfertőtlenítő folyadék vásárlására fordították. A felajánlásból vásárolt termékek átadását már sikerrel teljesítette az NHKT.
A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács tagszervezetei a következők: Katolikus Karitász, Magyar Református Szeretetszolgálat, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Ökumenikus Segélyszervezet, Baptista Szeretetszolgálat, Magyar Vöröskereszt. 
 
„Vannak idők, amikor az összefogás, az egymásra való odafigyelés értéke megsokszorozódik. Ilyenkor olyan döntéseket hozhatunk, amelyekre életünk végéig büszkén fogunk emlékezni” – mondta Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke. 
„A koronavírus-járvány idején kulcsfontosságúvá válnak a támogatások, adományok, hiszen akár emberi életeket menthetnek meg. Köszönjük támogatóinknak, hogy szerepet vállaltak a küzdelemben! Köszönjük az MSD Pharma Hungary Kft. felajánlását, amely mind a Máltai Szeretetszolgálat, mind a hazai karitatív szervezetek szociális és egészségügyi intézményeinek napi küzdelmét segíti a járvány ellen.” – tette hozzá.

Az MSD nem csak járvány idején elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás és az önkéntesség iránt. Évente 40 fizetett munkaórát biztosít minden dolgozója számára, amelyet egyéni önkéntességre, de akár csoportos jótékonykodásra is felhasználhatnak.

webdesign: qualitypress l powered by: CMS Made Simple