márc. 19, 2021

Az ismeretlen donorokra emlékeztek a Fiumei úti sírkertben


Március 21-e, a tavasz első napja 20 év óta az ismeretlen donorok napja.

ismeretlen_donor

Emlékükre és örökre tartó hálájuk jeléül ekkor állított kopjafát a Magyar Szervátültetettek Szövetsége (MSZSZ) a Fiumei úti sírkertben. Mint minden évben, idén is koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak, ezúttal azonban a járvány miatt szűk körben, és a vasárnap 11 órakor kezdődő online közvetítésbe való bekapcsolódást kérik a kegyeletüket leróni szándékozóktól.
Több mint 5000 szervátültetett és családtagjai számára szimbolizálja március 21-e az új élet kezdetét, és fejezi ki egyben a donorok iránt érzett örökké tartó hálát – fogalmazott Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke. – Azokét a donorokét, akiket bár soha nem ismerhettek meg, mégis az életüket köszönhetik nekik. 
Az MSZSZ a Facebook-oldalán március 21-én 11 órakor teszi közzé a megemlékezést és koszorúzást, ahol a Szervdonor Családokért Alapítvány elnöke, Csikós Józsefné is beszédet mondott. „Felemelő érzés, hogy egyre több donor hozzátartozó is részt vesz a megemlékezéseken” – mondta el Berente Judit. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége – a Szervdonor Családokért Alapítvánnyal karöltve – arra törekszik, hogy a jövőben is tovább segítse a donorok hozzátartozóinak megemlékezését, és támaszt nyújtson számukra. 

Forrás: A MAGYAR SZERVÁTÜLTETETTEK SZÖVETSÉGE

webdesign: qualitypress