okt. 22, 2020

Magas állami kitüntetést kapott az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója


Dr. Hodász István Magyar Gazdaságért Díjban részesült

Varga Mihály pénzügyminiszter a nemzeti ünnep alkalmából Magyar Gazdaságért Díj elismerésben részesítette az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatóját, dr. Hodász Istvánt. A Magyar Gazdaságért Díj a pénzügyminiszter által adható legmagasabb tárcakitüntetés, a gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenység vagy életmű elismeréséért adományozható. 

Dr. Hodász István 2009-től irányítja vezérigazgatóként a hazai gazdaság egyik húzóágazataként számon tartott gyógyszeriparban meghatározó szerepű nagyvállalatot. Kinevezése óta az Egis valamennyi telephelye új kutatóbázissal bővült, a termelő beruházásoknak köszönhetően megújult a hatóanyaggyártása, új késztermékgyártó üzem került átadásra, emellett további, a gyógyszergyártást bővítő beruházások vannak folyamatban.

„Büszke vagyok erre a díjra, mely jelentős részben a 18 országban dolgozó mintegy 4 400 kollégánk teljesítményének, munkánk nemzetgazdasági jelentőségének elismerése. Csak Magyarországon kutatunk, állítunk elő gyógyszerhatóanyagokat és késztermékeket, melyek sikeres export tevékenységünknek köszönhetően a világ 65 országában érhetők el. Az elmúlt évtizedek során bizonyítottuk, hogy az Egis nehéz gazdasági körülmények között is támasza és húzóereje tud maradni a magyar nemzetgazdaságnak” – mondta dr. Hodász István.

Forrás: Egis Gyógyszergyár Zrt.

webdesign: qualitypress