aug. 18, 2020

HÖLGYVÁLASZ - az év nőgyógyásza


A nők számára fontos, hogy olyan nőgyógyászt találjanak, aki mind szakmailag és emberileg is elismert, megbízhatóan jól végzi munkáját.

A legmegfelelőbbek megtalálásában kíván segíteni a Femiramis.hu, aki idén másodjára adta át az év nőgyógyásza címet. A pályázatra országosan 75 szakorvost neveztek, és bár a magyarországi nőgyógyászok 80-90 százaléka férfi, a szavazás nyertese ezúttal egy hölgy lett!

Minden nő számára komoly dilemmát jelent a megfelelő nőgyógyász megtalálása és kiválasztása. Családi, baráti körben, esetleg kollégák között érdeklődünk, majd végső esetben az interneten kezdünk kutakodni. Nézzük a releváns oldalakat, olvassuk a véleményeket, mérlegelünk.

A Femiramis.hu célja, hogy minden hölgy számára segítséget nyújtson különböző, a női létet és egészséget érintő témákban. A nőgyógyászválasztás, a nőgyógyászati vizsgálatok kérdése is kikerülhetetlen, ha női egészségről van szó, és ebben is szeretne segíteni a Femiramis honlap. Az Adexilis Hungary Kft. támogatásával Az Év Nőgyógyásza díjat 2018-ban alapították meg és először 2019-ben adták át, így idén második alkalommal hirdettek győztest.

A szervezők hosszú távú célja, hogy minden évben megválasszák az Év Nőgyógyászát, ezzel segítve a hölgyeket a szakorvos választásban, és növelve a nőgyógyász szakemberek iránti bizalmat. Az orvosok és a páciensek egymáshoz közelebb hozása segíti a nőket egészségük megőrzésében, ugyanis sokan félnek a vizsgálatoktól, félnek nőgyógyászhoz menni. Ez probléma, hiszen a női egészség megőrzéséhez elengedhetetlen az évenkénti szűrővizsgálat és az egyéb nőgyógyászati vizsgálatok elvégzése.
A Femiramis.hu a későbbiekben több hasonló kezdeményezést is tervez, hogy felhívják a nők figyelmét az egészségmegőrzés fontosságára, valamint ledöntsék a nőgyógyászattal kapcsolatos tabukat.

A Pályázók jelölése 2019. november és 2020. február között zajlott. A páciensek egy rövid történettel nevezhették kedvenc nőgyógyászukat, és ezt követően zajlott a Facebook, illetve LinkedIn profillal történő közönségszavazás, amit 2020. április 5-én zártak le. A pályázatra összesen 75 szakorvost jelöltek az ország különböző pontjairól. A jelöltek 90 százaléka – megfelelően a magyar nőgyógyászok nemek közötti megoszlásának – férfi volt.

Mindezek ellenére, az idei szavazás nyertese egy hölgy, Dr. Csibi Noémi, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részlegének szakorvosa. Szakterülete az endometriózis kezelése és a minimál invazív sebészet. A nyertes elmondása szerint ez egyrészről az életminőség javításról, más részről pedig a gyermekvállalási képesség eléréséről szól, mivel az endometriózis a női meddőség leggyakoribb oka.

Az idei évben a nyertes 200.000 Ft pénzjutalmat, 5 darab IUB Rézgyöngy Ballerine hormonmentes fogamzásgátló eszközt és egy szakértői ajándékcsomagot vihet haza. A díjat Dr. Virágh Gabriella az Adexilis Hungary Kft. szakértő orvosa adta át.

Forrás: VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda

webdesign: qualitypress