máj. 15, 2020

Kilenc hazai kórháznak nyújt anyagi segítséget a Boegringer Ingelheim a koronavírus elleni küzdelemben


A Boehringer Ingelheim globális támogatási programmal segíti a világjárvány elleni védekezés szereplőit és ennek keretében kilenc hazai kórház is kap támogatást. 

  A Boehringer Ingelheim molekula-könyvtárának számítógépes átvilágítása a COVID-19 elleni küzdelem érdekében

A vállalatcsoport nemzetközi szinten is elkötelezett a COVID-19 járvány leküzdésében: egy közel 6 millió euró összegű alapot hozott létre, amely pénzbeli segítséget jelent, de gyógyszeradományokra is lehetőséget teremt. A koronavírus gyógyításával kapcsolatban is jelentős erőfeszítéseket tett a vállalat: több mint 100 magasan kvalifikált tudósból álló munkacsoportot hozott létre, és felszabadította laborkapacitásának egy részét, hogy mindezt a vírus lehetséges kezelési megoldásainak kutatására fordíthassa.
Jelentős segítséget jelent a járvány alatt, ha orvosi vagy ápolói háttérrel rendelkező civil önkéntesek csatlakoznak az ápolási feladatok elvégzéséhez – ennek támogatására, a Boehringer Ingelheim 10 nap fizetett szabadságot biztosít mind az 51.000 alkalmazottja számára az önkéntes munka időtartamára.
Az anyavállalat céljával megegyezően a magyarországi leányvállalat is arra törekszik, hogy a maga eszközeivel gyakorlati segítséget nyújtson a koronavírusos betegek kezelésével megbízott egészségügyi intézmények számára. Ennek értelmében összesen 7 millió forintot adományoztunk kilenc kórház számára, amely összeget megkötés nélkül használhatják fel a járvány elleni védekezés céljaira. A kilenc egészségügyi intézmény között három budapesti és hat vidéki – két debreceni, egy miskolci, egy pécsi, egy törökbálinti és egy győri – kórház szerepel.
Fontos azonban saját munkatársaink egészsége is. Márciustól kollégáink home office rendszerben dolgoznak. Látjuk, hogy ez a szokatlan helyzet olyan kihívások elé állíthatják a családokat, amelyekkel nem biztos, hogy saját erejükből meg tudnak birkózni: ezek a családok ingyenes pszichológiai segítséget vehetnek igénybe cégünktől.
A járvány alatt továbbra is arra koncentrálunk, hogy olyan betegségekre találjunk gyógymódot, amelyekre jelenleg még nincs kielégítő kezelés. Nap mint nap arra törekszünk, hogy folyamatos innovációval mindhárom üzletágunk területén, a humángyógyászatban, az állatgyógyászatban és a biogyógyszerészet területén is értéket teremtsünk.

Forrás: Action Heller Consulting

 

 

webdesign: qualitypress